Ik werk naar (en in) de natuur, naar model, vanuit mijn spiegelbeeld of vanuit mijn fantasie en soms aan de hand van een foto. Meestal heb ik vooraf een idee wat ik wil maken, met welk materiaal en welke techniek en hoe ik wil beginnen. Afhankelijk van het beeld dat ontstaat kies ik het vervolg van de manier van werken en het materiaal dat ik daarbij gebruik. Bij al het werk, of het nu in verf of in metaal is, werk ik op een intuïtieve manier.

Ik maak gebruik van verschillende soorten papier, geschikt voor aquarelverf en aquarelpotlood, Oost-Indische inkt, fine-liner stiften, grafietstift, houtskool, krijt, en soms olieverf.

Het liefst maak ik een schilderij of tekening in één keer af. Daarbij kan ik gebruik maken van “nat-in-nat” werken, waarbij het door elkaar lopen van de verf en inkt soms onverwachte effecten heeft. Dat soort verrassingen vind ik heerlijk.

In het werken met steen, hout en metaal laat ik me graag verrassen door het materiaal. Door goed te kijken naar de vorm en de kleur van het materiaal ontstaat als vanzelf het beeld dat ik er van maak. 

Soms is een werk in een half uur af, soms ben ik er vele uren mee bezig. Als het klaar is heb ik even tijd om er goed naar te kijken. Daarna is het “momentum” voorbij en is er weer ruimte om aan iets nieuws te beginnen.