JWL

Ik heb altijd getekend en geschilderd. Mijn moeder was mijn eerste fan: zij kocht mijn schilderijtjes of tekeningen waardoor het voor mij mogelijk was om verf en kwasten te kopen.

Veel jaren heb ik op een laag pitje gewerkt met druktechnieken (lino- en houtsnede, kartondruk, materialen uit de natuur, enz.) en soms ook met beeldhouwen. Vanaf 2015 ben ik weer intensief bezig met tekenen en schilderen. Je herkent mijn werk aan de signatuur: JWL en een jaartal.

Bij Parkvilla (Alphen aan den Rijn) volg ik cursussen model- en portrettekenen bij Angenelle Thijssen, af en toe nog wat andere schilderworkshops of - weekends en sinds 2018 ga ik ook naar het Beeldeneiland in De Kwakel, atelier Femke Kempkes, waar ik werk in steen, metaal en hout.

Mijn rugzakje met schildermateriaal is een trouwe metgezel van mij geworden.

LEVERENZO

Veel werk dat ik op deze LEVERENZO website laat zien is TE KOOP , maar niet alles. Bij sommige werken staat: "niet beschikbaar". Dat betekent dat het werk al bij iemand anders in huis is of dat ik het nog even zelf wil houden.

Aquarellen en tekeningen zijn erg kwetsbaar. Papier kreukelt nou eenmaal erg makkelijk en een druppel water geeft een onherstelbare vlek. Daarom zitten alle aquarellen voor de stevigheid in een passepartout en zijn ze ingelijst achter glas. De aquarellen van 50 x 32,50 cm kosten ingelijst € 170, exclusief eventuele verzendkosten.

De Wachters in metaal zijn te koop. Je kunt je als belangstellende opgeven, dan krijg je bericht (preview!) als er één klaar is. Als ze gewoon beschikbaar zijn dan staat het erbij vermeld. De blokken uit het project Basalt zijn niet te koop.

De landschappen zijn te koop tenzij anders aangegeven.

De schilderingen die in een leporello gemaakt zijn, zijn niet te koop omdat ze in één boekje aan elkaar vast zitten. 

De schilderingen van mensen zijn te koop, tenzij anders is aangegeven.

Ook de getoonde werken in steen, metaal en hout zijn te koop, tenzij anders aangegeven. De prijzen variëren en worden sterk bepaald door de tijd die het kost om iets te maken. De strandhoutjes zijn niet te koop; deze staan buiten en doordat ze snel verweren zijn ze niet duurzaam. 

Niet te koop zijn de lockdownportretten, die zijn gemaakt in leporello’s (van die zigzag opvouwboekjes) met 18 portretten in een boekje. Maar van die portretten zijn wel weer verschillende ansichtkaarten te koop (vijf verschillende kaarten voor € 11, incl.verzendkosten).

De pixelschilderijen zijn veel duurder omdat het extreem veel tijd kost om die te schilderen.

Ik doe erg mijn best om de kleuren van de foto's de werkelijkheid zo dicht mogelijk te laten benaderen. Maar zoals bijna iedereen weet hangt de weergave van kleuren erg af van het gebruikte fototoestel én van het apparaat waarop de afbeelding wordt weergegeven. Het echte schilderij is altijd het mooist!

Bij vragen of interesse voor mijn werk kun je een e-mail sturen door op onderstaande balk te clicken.

Ook over het werk van gasten kun je contact opnemen.

JOOST LEVER